5 adevăruri despre tine ca şefIată câteva sinonime de dicţionar pentru termenul de şef: manager, lider, superior, şi mai arhaicele conducător, căpitan.

Deşi cu toate cer anumite abilităţi specifice, în realitate fiecare înseamnă cumva altceva, căci una este să fii lider şi alta este să fii manager, spre exemplu.

Liderul se recunoaşte de la distanţă, pentru că emană un magnetism care de obicei aduce în preajma sa pe toată lumea, chiar dacă puţini sunt cei rămân; nu pentru că nu şi-ar dori, dar mai ales pentru că nu pot ţine pasul cu personalitatea lui. Liderul mai face şi altceva dincolo de a şti când şi cum să ia iniţiativa sau cum să convingă oameni să îşi unească eforturile într-o anumită direcţie: inspiră.

Acum, sigur că termenul de manager nu exclude carisma. Însă un manager nu are ideile briliante ale liderului. Este însă obiectiv, are argumente logice şi cu asta îi pune în dificultate pe cei care nu sunt de aceeaşi părere cu el. Ştie care este decizia cea mai bună pentru business.

O combinaţie dintre cele două seturi de caracteristici este minunată, sunt însă destul de rari oamenii care o poartă în bagajul lor genetic şi de atitudine.

Nu poţi conduce grupuri, doar persoane
Se pare că nu poţi să gestionezi un grup de oameni. Ori te ocupi de fiecare în parte, ori tratezi direct cu cel care îi supervizează, spune Geoffrey James.

Poţi conduce şi poţi să faci coaching, dar nu le poţi face pe ambele, conclude jurnalistul.
E o decizie de luat pentru fiecare dintre persoanele aflate în funcţii de conducere: fie controlezi atitudinea angajatului, fie faci coaching cu angajatul, pentru a-l ajuta să evolueze. Managerii şi antreprenorii care au stat de vorbă cu Geoffrey i-au spus că ambele nu se pot face, pentru că se exclud reciproc.

Angajează foarte încet şi concediază cu rapiditate
Ai face bine să alegi oamenii cu care vei deveni coleg cu foarte multă grijă, deoarece costul unei angajări proaste este destul de mare. Când totuşi asta se întâmplă, managerii au spus că trebuie să foloseşti mişcări chirurgicale: întrerupi imediat colaborarea, dacă e vizibil că lucrurile nu funcţionează.

Ca să primeşti loialitate, trebuie mai întâi să o oferi
Iar asta poate să însemne, la un moment dat, şi că tu, manager, îşi asumi o pierdere fiannciară pentru a păstra un om bun, de care tu şi compania aveţi nevoie.

Prea mult leadership afectează echipa
Mesajul general al celor intervievaţi a fost „nu exagera cu angajarea şefilor”. Vor fi prea mulţi oameni care vor coordona şi prea puţini care să execute.Oferta saptamanii

Companie acreditata pentru plasare forta de munca cauta bone si menajere cu varste cuprinse intre 18-50 ani pentru Anglia.. Limba engleza nivel mediu spre avansat vorbit si scris. Salariu cuprins intre 600-1000 lire.

Relatii la: 0723 54 54 37 / office@jobul-tau.ro

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0